Έναν ακόμη αμερικάνο όμηρο αποκεφάλισε το Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται για τον 26χρονο Πίτερ Έντουαρντ Κάσιγκ, εργαζόμενο σε ανθρωπιστική οργάνωση, ο οποίος είχε απαχθεί το 2013 στη Συρία ενώ προσέφερε ιατρικές υπηρεσίες. Μαζί με τον αμερικανό όμηρο οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και Σύρους στρατιώτες.

Ads

«Στον Ομπάμα. Σήμερα σφάζουμε στρατιώτες του Μπασάρ (Αλ Άσαντ), αύριο θα σφάξουμε τους στρατιώτες σου και με την άδεια του Θεού θα ολοκληρώσουμε αυτήν την εκστρατεία», αναφέρει ο εκτελεστής.  Το βίντεο με την εκτέλεση συνολικά δώδεκα ανθρώπων αναρτήθηκε την Κυριακή στο διαδίκτυο.

«Αυτός είναι ο Πίτερ Έντουαρντ Κάσιγκ» λέει ένας από τους εκτελεστές, σύμφωνα με το Al Jazeera, με το βίντεο να δείχνει ένα κεφάλι, «είναι αμερικανός που πολέμησε κατά των μουσουλμάνων στο Ιράκ ως στρατιώτης του αμερικανικού στρατού. Δεν έχει πολλά να πει». «Οι προηγούμενοι συγκρατούμενοί του έχουν ήδη μιλήσει για λογαριασμό του», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται πως από τον Αύγουστο οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει άλλους τέσσερις ομήρους από τη Δύση, δύο αμερικανούς και δύο Βρετανούς. Όπως αναφέρει το Al Jazeera, ο Πίτερ Έντουαρντ Κάσινγκ είχε ασπαστεί το Ισλάμ και είχε αλλάξει το όνομά του σε Αμπντούλ Ραχμάν – Κάσιγκ.

Ads

* Φωτογραφίες από το Twitter του αμερικανού ανταποκριτή στη Μέση Ανατολή Zaid Benjamin