Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι η φερόμενη εμπλοκή του Ιράν στην παροχή πυραύλων στους σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη αποτελεί «άμεση στρατιωτική επίθεση από το ιρανικό καθεστώς», μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο SPA.

Ads

«Μπορεί να θεωρηθεί πράξη πολέμου εναντίον του (σαουδαραβικού) βασιλείου», πρόσθεσε ο 32χρονος, Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν, στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Το Σάββατο το βράδυ ένας πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούτι από την Υεμένη εναντίον της Σαουδικής Αραβίας αναχαιτίστηκε πάνω από το αεροδρόμιο του Ριάντ, με αποτέλεσμα τα θραύσματα που έπεσαν στο έδαφος να προκαλέσουν υλικές ζημιές.

Η Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν ότι προσφέρει λαθραία στρατιωτικό εξοπλισμό στους Χούτι, ενώ ο υπό το Ριάντ αραβικός συνασπισμός που δρα στην Υεμένη ανακοίνωσε χθες ότι επιφυλάσσεται να απαντήσει στην Τεχεράνη «με τον προσήκοντα τρόπο και την κατάλληλη στιγμή».

Ads

Διαβάστε επίσης: Τι στο διάβολο συμβαίνει στη Σαουδική Αραβία;

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε χθεσινή του συνέντευξη στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNN ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ κατηγόρησε το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ ότι εκτόξευσε τον πύραυλο από περιοχή της Υεμένης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών.