Η υπόθεση για το ρωσικό «χάκινγκ» παίρνει νέες διαστάσεις, καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν τον Τραμπ σε σχέση με ισχυρισμούς οι οποίοι αναφέρουν ότι οι ρωσικές υπηρεσίες έχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον νέο Αμερικανό πρόεδρο. Ο Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση γράφοντας σε tweet για «fake news» (χωρίς να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις). 

Ads

Στο νέο επεισόδιο της υπόθεσης, οι ισχυρισμοί αφορούν τόσο οικονομικά δεδομένα του Τραμπ (σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας οι ισχυροί δεσμοί του με Ρωσία αφορούν τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια), όσο και στοιχεία για την προσωπική του ζωή (βίντεο με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο και πόρνες σε ξενοδοχείο της Μόσχας από το 2013 -ξενοδοχείο στο οποίο είχε παλαιότερα καταλύσει και ο Ομπάμα).

Μάλιστα, στην έκθεση αναφέρεται και μαρτυρία Βρετανού κατασκόπου, αφού οι πληροφορίες προέρχονται τουλάχιστον εν μέρει και από τη βρετανική MI6.

Στη σύνοψη δύο σελίδων από το συνολικά 35σελιδο έγγραφο που παρουσιάστηκε σε Ομπάμα και Τραμπ, οι πληροφορίες αφορούν μεταξύ άλλων και επαφές της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Μόσχα.

Ads

Ο ίδιος ο Τραμπ απέρριψε τους ισχυρισμούς με ανάρτησή του στο Twitter. Έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών» και «FAKE NEWS».

Σύμφωνα με το buzzfeed.com που έφερε πρώτο το θέμα στη δημοσιότητα, οι ισχυρισμοί παραμένουν ανεπιβεβαίωτοι και η αναφορά περιέχει λάθη.

Σε ένα από τα υπομνήματα που έχει στην κατοχή του το CNN, με ημερομηνία Ιούνιος 2016, αναφέρεται πως το Κρεμλίνο στηρίζει και βοηθά τον Τραμπ για τουλάχιστον 5 χρόνια, με στόχο την ενθάρρυνση των «διαιρέσεων και των διασπάσεων στη δυτική συμμαχία».

Ακόμη ότι ο «ο ίδιος και ο κύκλος του δέχτηκαν μια τακτική ροή πληροφοριών από το Κρεμλίνο αναφορικά με τους Δημοκρατικούς και άλλους πολιτικούς αντιπάλους».

Ο Τραμπ θα δώσει σήμερα, Τετάρτη την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του στον Λευκό Οίκο -μία ημέρα μετά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του απερχόμενου Ομπάμα.

Η συνέντευξη αναμένεται, εκτός των άλλων, να περιστραφεί και γύρω από το θέμα της ρωσικής εμπλοκής, την οποία ο Τραμπ μπορεί να αρνείται (όπως άλλωστε και το Κρεμλίνο).