Η είδηση του θανάτου του Τέρι Τζόουνς έχε σκορπίσει θλίψη στον κόσμο του κινηματογράφου. Και με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο αποχαιρέτισαν τον επί δεκαετίες συνοδοιπόρο τους Τέρι Τζόουνς, οι Monty Python.

Ads

Ειδικότερα, με το μαύρο χιούμορ τους έγραψαν στις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αντίο αγαπημένε Τέρι. Πέθαναν δύο, περιμένουμε άλλους τέσσερις. Με αγάπη Τέρι Γκ., Μάικλ, Τζον και Έρικ».

Σημειώνεται, πως στο μήνυμά τους οι Τέρι Γκίλιαμ, Μάικλ Πάλιν, Τζον Κληζ, Έρικ Άιντλ, δεν ξέχασαν τον έκτο Monty Python, τον αδικοχαμένο Γκράχαμ Τσάπμαν που έφυγε νωρίς από τον καρκίνο.

Ο Τζον Κληζ ανέφερε στο twitter: «Θα τον θυμάμαι πάντα σαν τον Mr. Creosote. Είναι τόσο αστείος και είναι ένα από τα πιο αστεία πράγματα που κάναμε. Άρα θα τον θυμάμαι να εκρήγνυται», ενώ και ο Τέρι Γκίλιαμ έγραψε γι΄ αυτόν: «Ήταν ένα πολύ άτακτο παιδί και πολύ συχνά ένας μεγάλος μπελάς…».

Ads

Από τη μεριά του ο Μάικλ Πάλιν σχολίασε: «Θα μου λείψεις παλιόφιλε. Νιώθω ευλογημένος που μοιράστηκα τόσα πολλά μαζί σου». Τέλος ο Έρικ Άιντλ ανέφερε: «Τον αγάπησα τη στιγμή που τον είδα στην σκηνή στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 1963. Τόσα πολλά γέλια και απίστευτες στιγμές που όλοι μας είχαμε μοιραστεί. Είναι πολύ λυπηρό αν τον γνωρίζατε, αλλά αν δεν το κάνατε, θα χαμογελάτε πάντα στις πολλές θαυμάσιες αστείες στιγμές που μας έδωσε».