Αμερικάνος αξιωματούχος ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ με αεροπορική επιδρομή έπληξαν φιλοσυριακές δυνάμεις στη Νότια Συρία.

Ads

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, βομβαρδίστηκε αυτοκινητοπομπή, η οποία θεωρήθηκε «απειλητική» για τις δυνάμεις του συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον αμερικάνο αξιωματούχο «η αυτοκινητοπομπή δεν απάντησε στις προειδοποιήσεις που τις απηύθυναν οι αμερικανικές δυνάμεις με σκοπό να την εμποδίσουν να προσεγγίσει πολύ κοντά στις δυνάμεις του συνασπισμού στο Ατ Τανφ», ένα στρατόπεδο των Σύρων ανταρτών που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Πάντως αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε πως «πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός και δεν σχετίζεται με κάποια αλλαγή στη στρατηγική του διεθνούς συνασπισμού, που βομβαρδίζει μόνο τζιχαντιστές στη Συρία». «Δεν πλήξαμε όλη την αυτοκινητοπομπή, μόνο ορισμένα από τα οχήματα στην κεφαλή της», πρόσθεσε.

Ads

Τα αεροσκάφη για να σταματήσουν τα οχήματα, προχώρησαν σε μια «επίδειξη δύναμης» και έριξαν «προειδοποιητικές βολές». «Δεν είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για συριακές δυνάμεις αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν δυνάμεις που συνεργάζονται με τους Σύρους», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.