1. Μέχρι Άλιμο, Άγιο Κοσμά και Γλυφάδα έφτασε η πετρελαιοκηλίδα. Μετά την Πειραϊκή, εστίες ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα, που προκλήθηκε από το ναυάγιο δεξαμενόπλοιου έξω από τη Σαλαμίνα, εντοπίστηκαν ακόμη και στη Γλυφάδα. Τι λέει η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Αγία Ζώνη ναυτική εταιρεία» για το δεξαμενόπλοιό της που ναυάγησε...

2. Εκδόθηκαν οι άδειες για τα μεταλλεία της Ολυμπιάδας. Νωρίτερα σήμερα ο Γιώργος Σταθάκης, μετά από συνάντηση που είχε με εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός στο υπουργείο, ανακοίνωσε ότι η αδειοδότηση για την Ολυμπιάδα θα γινόταν άμεσα ενώ η περίπτωση των Σκουριών θα πάει στη διαιτησία.  Οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός έφτασαν το πρωί με τρία πούλμαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου έκαναν κατάληψη. Οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός έφτασαν το πρωί με πούλμαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου έκαναν κατάληψη.

3. Αποκλείστηκε η Εθνική. Η Εθνική Ανδρών ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με 69-74 από την Ρωσία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2017 και αποχαιρέτησε την διοργάνωση. 

4. Ο ρόλος του ΔΝΤ και η ανησυχία για αίτημα νέων μέτρων το 2018. Παράθυρο ερμηνειών για πιθανή επιβολή νέων δημοσιονομικών μέτρων το 2018 άνοιξαν δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου. Παράλληλα, την εκτίμηση ότι η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είναι εφικτό να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

5. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Η αμηχανία, ο Ιβάν και μια σανίδα σωτηρίας. Ο Σαββίδης, ο ΠΑΟΚ κι η αμηχανία των βορειολλαδιτών βουλευτών, η προσπάθεια κατευνασμού της καραμανλικής πτέρυγας και η «σανίδα σωτηρίας» της Eldorado.

6. Ο πολιτικός πόλεμος του Grinvest και της Eldorado. Το κενό στρατηγικής της ΝΔ, η Eldorado και η κυβερνητική ρελάνς. Εν τω μεταξύ, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα η «task force» για την προώθηση των επενδύσεων.

7. Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ «κάρφωσε» τον Σαλμά. Παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να υπογράψει σύμβαση για την εξέταση αρθροσκόπησης με την ιατρική εταιρεία στην οποία συμμετέχει η σύζυγός του και είναι μεσοτοιχία με το ιατρείο του, κατήγγειλε στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος.

8. Ασπασία Λούβη (απερχόμενη πρόεδρος του ΤΑΠΑ): Η κυρία Κονιόρδου όμηρος συμφερόντων. Κινδυνεύει να χαθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι χορηγίες της Εθνικής Τράπεζας και του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος για το ΤΑΠΑ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων);  Μπορεί να τιναχτεί επίσης στον αέρα το σχέδιο εκσυγχρονισμού του ταμείου μέσω σύστασης νέου οργανισμού;

9. Παύλος Φύσσας: Έμαθε να περπατά ελεύθερος...Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, η δίκη, το σύμβολο και οι κινητοποιήσεις μνήμης και αγώνα.

10. Ο προγραμματισμένος θάνατος των προϊόντων. Η συνωμοσία του λαμπτήρα και η ιστορία. Ημερομηνία λήξης σε όλα, για να ζήσει η αγορά...