1. Συνάντηση Τσίπρα - Γιλντιρίμ: Τι είπαν για παραβιάσεις, Κυπριακό και έκδοση Τούρκων στρατιωτικών  οι δύο πρωθυπουργοί. Η σημερινή επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ έδωσε την ευκαιρία για μια πρώτη ανίχνευση από την κυβέρνηση των προθέσεων της Άγκυρας στο Κυπριακό, οι οποίες είναι και καθοριστικές ως προς την έκβαση που θα έχει και η νέα απόπειρα εξεύρεσης λύσης. 

2. Λονδίνο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά σε τζαμί - «Θα σκοτώσω όλους τους μουσουλμάνους» φαίρεται να φώναζε την ώρα της σύλληψής του ο δράστης. 

3. Πορτογαλία, η επόμενη μέρα...Μετά την ασύλληπτη τραγωδία των θυμάτων από τις δασικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία, το Russia Today καταγράφει με drone τον αυτοκινητόδρομο που μετατράπηκε σε νεκροταφείο για δεκάδες ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους.

4. Διόδους – δυσδιάκριτων - συναινέσεων και αλλαγή ατζέντας επιζητά ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας οριστικά το «μετά διαπραγμάτευσης» πολιτικό κεφάλαιο της διακυβέρνησης και βάζοντας ορίζοντα τουλάχιστον 14 μηνών για την ανάταξη του κοινωνικού και δημοσκοπικού κλίματος. Οι διαδοχικές συναντήσεις, σήμερα και αύριο, του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς σηματοδοτούν την αφετηρία της κυβερνητικής προσπάθειας.

5. Σε απότομη κλιμάκωση της έντασης των σχέσεων μεταξύ Ρωσία και ΗΠΑ οδηγεί η κατάρριψη του συριακού μαχητικού αεροσκάφους από αμερικανικά μαχητικά, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να ανακοινώνει, ότι στο εξής, τα πολεμικά αεροπλάνα της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, θα θεωρούνται στόχοι.

6. Πολιτική σύγκρουση για Noor1 και Μαρινάκη: «Ζούγκλες», «Καρφιά» και… Unfollow. Μύλος με τους αντιφατικούς ισχυρισμούς του κατάδικου Μάκη Γιαννουσάκη. 

7. Σε κοινοπραξία Γερμανών, Γάλλων και Σαββίδη ο ΟΛΘ. Το ΤΑΙΠΕΔ, αφού εξέτασε τα τυπικά δικαιολογητικά του πλειοδότη, άναψε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης, η οποία θα αποφέρει στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 232 εκατ. ευρώ.

8. Ένοπλος έριξε παγιδευμένο όχημα πάνω σε φορτηγό της αστυνομίας έξω από τα Ηλύσια Πεδία. Γκαζάκια, περίστροφα, καλάσνικοφ και εκρηκτικά βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος. 

9. Το Brexit άρχισε: Ξεκίνησαν σήμερα οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες... Το χρονοδιάγραμμα και οι προτεραιότητες

10. Ο στρατός του ενός: Το δόγμα των τζιχαντιστών. 

11. Ανθρωπόκαινος: είναι το νέο όνομα μίας νέας γεωλογικής περιόδου, η οποία ορίζεται από την επίδραση του ανθρώπου στον πλανήτη. Ένα σημάδι που θα παραμείνει στο γεωλογικό αρχείο της Γης πολύ καιρό μετά την κατάρρευση των πόλεων μας…

Διαβάστε επίσης την επιστολή του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο tvxs για την Ηριάννα...