1. Ισχυρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο με την εξαιρετικά ευρεία, σε ψήφους, έγκριση ψηφίσματος εναντίον της Τουρκίας για τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Διαβάστε επίσης ποιοι ευρωβουλευτές είπαν «όχι» στο ψήφισμα.

2. Το μήνυμα ότι οι αγορές επικροτούν την ελληνική πρόοδο, κάτι που αποτυπώνεται στο κόστος δανεισμού της Ελλάδας, έστειλε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, αποσαφηνίζοντας πως το Ταμείο δεν ζητά πλέον άλλες περικοπές δαπανών από την Ελλάδα.

3. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα νέο «κεκαλυμμένο πρόγραμμα» αλλά ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων μετά την λήξη του προγράμματος, υποστήριξε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί

4. Ελεύθερος μεν, αλλά φυλασσόμενος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση θα μπορεί να είναι ο πρώτος από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

5. Γιατί ο Ερντογάν πάει σε πρόωρες εκλογές...Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στη Μέση Ανατολή εξηγεί τους λόγους αλλά και τι μπορούμε να αναμένουμε από αυτές.

6. Πολιτική αντιπαράθεση για την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση. «Δεν πρόκειται να υπάρξουν δικτατορίες των μειοψηφιών και δεν υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης να αλώσει τους δήμους, όπως μας κατηγορούν» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Κατά της απλής αναλογικής ΝΔ - Κίνημα Αλλαγής. Μητσοτάκης: Η απλή αναλογική... θα διαλύσει το βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Διαβάστε Tvxs ανάλυση: Το σενάριο της «διπλής κάλπης» το φθινόπωρο του 2019. Η απλή αναλογική και το πείραμα της «προοδευτικής διακυβέρνησης» στην τοπική αυτοδιοίκηση.

7. Δραγασάκης: Αύξηση στον κατώτατο μισθό ακόμη και φέτος.

8. Στην περιοχή της Ανατολικής Γούτα βρέθηκαν κοντέινερ με χλώριο από την Γερμανία και καπνογόνες βόμβες με προέλευση από το Σάλσμπερι της Βρετανίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δια στόματος της εκπροσώπου του Μαρία Ζαχάροβα.

9. Από το Watergate στη Novartis: Η άγνωστη ιστορία του νόμου που «καίει» τους πολιτικούς. Ένα νομικό παιδί του θείου Σαμ που βγήκε από την τοξική μήτρα μιας Αμερικής που έβραζε.

10. Οι διανομείς τρελάθηκαν: Έντεκα νέες ταινίες στις Κινηματογραφικές Αίθουσες!