1Tvxs ΑποκλειστικόΗ ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο με εντολή Τσίπρα. Σύμφωνα με αποκλειστικές, και απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του Tvxs.gr, ο πρωθυπουργός όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο να «απαλλοτριωθούν» τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Με εντολή Τσίπρα, η ΕΥΠ ανέλαβε τότε να φρουρεί το Νομισματοκοπείο προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση εφόδου.

Ads

2Λαγκάρντ: Τον Ιούνιο θα αποφασίσουμε αν θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα. Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, επαναλαμβάνοντας τους δύο όρους που θέτει το ΔΝΤ για την παραμονή του στην Ελλάδα: Την ελάφρυνση του χρέους και τη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις – κυρίως στο ασφαλιστικό.

3. Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά με 3,7% η ΝΔ. Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατίας εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 3,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ 23,6% – ΣΥΡΙΖΑ 19,9%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή. 

4. Ο Μητσοτάκης διεμβολίζει το ΠΑΣΟΚ. Η διαγραφή Γρηγοράκου, το μήνυμα της Φώφης, η σιωπή Βενιζέλου.

Ads

5Μπόργιανς: Από το 2012 δίναμε βοήθεια αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση από την Ελλάδα. Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (ΒΡΒ) Νόρμπερτ – Βάλτερ Μπόργιανς μίλησε στη Deutsche Welle για τη συμφωνία που υπογράφεται το Σαββατο στην Αθήνα με αντικείμενο την πάταξη της φοροδιαφυγής. 

6Κλείνει η Softex καταγγέλει το Υπουργείο Εργασίας. Η πολυεθνική BOLTON GROUP (με έδρα την Ιταλία) αποφάσισε να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της SOFTEX (ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ). Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι, αφήσει στον δρόμο, τους περίπου 200 εργαζόμενους που απασχολούνταν σε αυτή.

7Στον Προμαχώνα κατασκήνωσαν αγρότες από τις Σέρρες – 700 τρακτέρ στο τελωνείο. Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες – κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας Ρίζο Μαρούδα, να επαναλαμβάνει ότι «αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής τρόπος που θα δράσουμε, όπως επίσης και θα επικυρωθούν τα σημεία που θα βγάλουμε τα τρακτέρ μας».

8. Η Ελβετία κατάσχει αντικείμενα αξίας άνω των 1.000 φράγκων από κάθε πρόσφυγα, ακολουθώντας την τακτική της Δανίας, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. 

9Ο Ερντογάν πέρασε χειροπέδες σε πανεπιστημιακούς για «τρομοκρατική προπαγάνδα». Περίπου 1200 Τούρκοι και ξένοι ακαδημαϊκοί από 89 πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων γνωστών προσωπικοτήτων, όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, υπέγραψαν δήλωση με τον τίτλο «Δεν θέλουμε να είμαστε μέρος αυτού του εγκλήματος», με την οποία καλούν την Άγκυρα να τερματίσει τη «σφαγή» στη νοτιοανατολική Τουρκία. Ανησυχία για τις τακτικές Ερντογάν από το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. 

10Ο Ρέντσι μπλοκάρει τη χρηματοδότηση στην Τουρκία και χτυπάει το Βερολίνο. Νέα κόντρα μεταξύ Ρώμης – Βερολίνου, το ξέσπασμα Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που μαλώνει τον Ρέντσι για τις «προσβολές» στις Βρυξέλλες, αλλά και η απάντηση Ρέντσι που δηλώνει ότι, «τελείωσε η εποχή που οι Βρυξέλλες ελέγχανε την Ιταλία με τηλεχειριστήριο». 

11. Ο Σον Πεν μετανιώνει για τον Ελ Τσάπο. Σπάζοντας τη σιωπή του για τη συνάντηση με τον βαρόνο του καρτέλ Χοακίν ‘Ελ Τσάπο’ Γκουσμάν ο Σον Πεν έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Τσάρλι Ρόουζ για την εκπομπή 60 Minutes, που θα μεταδοθεί από το CBS την Κυριακή. Είναι η πρώτη φορά που μιλά για την πολύκροτη αυτή υπόθεση, η οποία συνδέεται με τη δημοσίευση του άρθρου του στο Rolling Stone, που σύμφωνα με τις μεξικανικές αρχές οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Γκουσμάν.