Με το συνηθισμένο του… στυλ αποχαιρέτισε ο Μπαράκ Ομπάμα τους ανταποκριτές του Λευκού Οίκου στο τελευταίο επίσημο δείπνο που τους παρέθεσε ως πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Ads

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστησε ένα – σχεδόν stand up comedy show – κατά το οποίο δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο. 

«Καλώς ορίσατε στο δείπνο των ανταποκριτών. Το τελευταίο μου προεδρικό δείπνο. Ίσως το τελευταίο προεδρικό δείπνο» είπε, θέλοντας να αστειευθεί με την πιθανότητα ένα τέτοιο γεγονός να μην διοργανωθεί ξανά, αν τελικά κερδίσει ο Τραμπ.

«Πολύ λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο Τραμπ, περάσαμε τόσο καλά την τελευταία φορά. Και δεν καταλαβαίνω: είμαστε εδώ τόσοι ανταποκριτές, κάμερες, σελέμπριτις και αυτός δεν έρχεται. Μήπως είναι μπανάλ για αυτόν; Τι καλύτερο μπορεί να κάνει; Είναι σπίτι; Γράφει στο Twitter προσβάλλοντας κόσμο; Τι κάνει;»

Ads

Στη συνέχεια εξέφρασε τη «διαφωνία» για το ότι ο Τραμπ δεν έχει εμπειρία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής λέγοντας: «Έχει περάσει πολλά χρόνια με συναντήσεις με ξένους ηγέτες σε όλο τον κόσμο, την Μις Σουηδία, την Μις Αργεντινή…»

Στη συνέχεια έλαβε ξανά το μέρος της Χίλαρι Κλίντον την οποία υποστηρίζει για το χρίσμα των δημοκρατικών έναντι του Μπέρνι Σάντερς. «Αυτή την ώρα σε 12 μήνες κάποιο άλλο άτομο θα στέκεται εδώ. Και όλοι ξέρουμε ποια θα είναι αυτή» είπε προβλέποντας ότι η Χίλαρι Κλίντον θα είναι η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Αμέσως μετά ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσαν ότι πλέον όλοι τον αντιμετωπίζουν ως κάποιον που έφυγε και δεν έχει πια καμιά σημασία. Αναφερόμενος στην περίφημη συνάντησή του με τον μικρό πρίγκιπα Γεώργιο είπε: «Εμφανίστηκε με το μπουρνούζι. Τεράστια παραβίαση του πρωτοκόλλου». 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα γκρίζα του μαλλιά σημάδι που του άφησαν οι δυο θητείες στον Λευκό Οίκο την ώρα που: «Η Μισέλ εν τω μεταξύ, δεν γέρασε ούτε μία μέρα. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κανείς από τις φωτό τα χρόνια που περνούν για εκείνη, είναι να κοιτά εμένα». 

Στο τέλος ευχαρίστησε θερμά όλους τους ανταποκριτές του Λευκού Οίκου και λίγο πριν κατέβει από το βάθρο είπε: «Obama Out» (Ο Ομπάμα φεύγει) και άφησε το μικρόφωνο να πέσει.