Είναι κάπως πρωτόγνωρο οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να θεωρούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας, τον πρόεδρό της. Αλλά αυτό ακριβώς είναι που πιστεύει ο Τζον Μπρέναν, απερχόμενος  διευθυντής της CIA, για τον νέο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ads

Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη στο Fox, ο Μπρέναν είπε: «ο αυθορμητισμός του δεν είναι κάτι που προστατεύει την εθνική ασφάλεια, και συνεπώς όταν μιλά ή αντιδρά πρέπει να είναι σίγουρο πως κατανοεί ότι οι επιπτώσεις και ο αντίκτυπος για τις ΗΠΑ μπορεί να είναι βαθύς».

Δήλωσε επίσης ότι ο Τραμπ δεν έχει ουσιαστική και πλήρη εκτίμηση για τις δυνατότητες, τις προθέσεις, αλλά και τις ενέργειες της Ρωσίας, σε αρκετές περιοχές του κόσμου και πρόσθεσε ότι θα «πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός» στα όσα λέει δημόσια.

Υπογράμμισε τέλος, ότι είναι «εξωφρενικό» να εξισώνει ο Ντόναλντ Τραμπ τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες με την ναζιστική Γερμανία. 

Ads

Τέλος υποστήριξε ότι ήταν ευθύνη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών να συμβουλεύσουν τον Τραμπ για τον μη τεκμηριωμένο ρωσικό φάκελο στοιχείων αναφορικά με τις δραστηριότητες του στη Ρωσία, ενώ αναρωτήθηκε τι μήνυμα στέλνει η έλλειψη εμπιστοσύνης του Τραμπ έναντι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.