Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό έχει πολλές φορές χαρακτηρίσει τον εαυτό τους ως φεμινιστή. Επίσης στην κυβέρνηση του οι άντρες και οι γυναίκες είναι ίσοι σε αριθμό. Ο ίδιος δηλώνει επίσης ότι ο φεμινισμός δεν είναι απλώς η πίστη στην ισότητα των δυο φίλων αλλά η γνώση ότι «όταν είμαστε όλοι ίσοι, τότε είμαστε όλοι μας πιο ελεύθεροι».

Ads

Σε άρθρο του στο περιοδικό Marie Claire προτρέπει λοιπόν τους γονείς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και ιδίως τα αγόρια έτσι ώστε να γίνουν φεμινιστές. Κατά τον ίδιο, μόνο έτσι θα αλλάξει ο κόσμος και η κουλτούρα του σεξισμού. 

Ο Τριντό υποστηρίζει ότι όταν τα αγόρια είναι φεμινιστές, αποκτούν μια αίσθηση δικαιοσύνης και αυτό τα βοηθά να αποφύγουν την πίεση ενός συγκεκριμένου «ανδρισμού», που τελικά βλάπτει και τους άντρες και το περιβάλλον τους. 

«Θέλω να είναι άνετοι με τους εαυτούς τους και να είναι φεμινιστές – που θα υπερασπίζονται το σωστό και που θα μπορούν να κοιτούν τους εαυτούς τους στα μάτια με περηφάνια», γράφει για τους δικούς του γιους. «Οι γιοι μας έχουν την δύναμη και την ευθύνη να αλλάξουν την κουλτούρα του σεξισμού», προσθέτει. 

Ads