«Η ISIS στρατολογεί μέσω του Internet. H ISIS χρησιμοποιεί το Internet καλύτερα από ό,τι εμείς χρησιμοποιούμε το Internet και ήταν δική μας ιδέα» είπε μεταξύ άλλων, ο Ντόναλντ Τραμπ, στο  ντιμπέιτ των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. «Θέλω να βάλω τους πανέξυπνους ανθρώπους από τη Σίλικον Βάλεϊ και άλλα μέρη να βρουν ένα τρόπο να μην κάνει η ISIS αυτό που κάνει».
Οι υποψήφιοι  διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τους τρόπους αντιμετώπισης του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, στο ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και την Καλιφόρνια.
Και ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την πρότασή του να «κλείσει τμήμα του Internet», για να μην μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να στρατολογεί οπαδούς.

Ads

Ο δημοσιογράφος του CNN, Γουλφ Μπλίτσερ, του ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες. «Είστε ανοιχτός στο να κλείσουν τμήματα του Διαδικτύου;» ρώτησε.

«Θα ήμουν σίγουρα ανοιχτός στο να κλείσει το Internet σε περιοχές όπου είμαστε σε πόλεμο με κάποιον», είπε ο Τραμπ. «Σίγουρα δεν θέλω να αφήνω ανθρώπους που θέλουν να μας σκοτώσουν και να σκοτώσουν το έθνος μας, να χρησιμοποιούν το δικό μας Internet» τόνισε.

Στη συνέχεια επανήλθε στο θέμα, προσπαθώντας να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί: «Δεν λέω να κλείσουμε το Internet. Λέω να κλείσουμε τμήματα του Internet εκεί όπου βρίσκεται η ISIS».

Ads