Οπουδήποτε αλλού εκτός από το ασύδοτο καθεστώς οπλοκατοχής στις ΗΠΑ επιρρίπτει τις ευθύνες για το νέο μακελειό σε σχολείο ο Τραμπ.

Ads

‘Ετσι, τώρα «δείχνει» το FBI με ανάρτησή του στο twitter:

«Πολύ λυπηρό ότι το FBI έχασε τα πολλά σημάδια που έστελνε ο δράστης στο σχολείο της Φλόριντα. Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο προσπαθώντας να αποδείξουν τη συμπαιγνία της Ρωσίας με την προεκλογική καμπάνια μου. Δεν υπάρχει συμπαιγνία. Επιστρέψτε στα βασικά και κάντε μας όλους υπερήφανους!».

Το FBI έχει παραδεχθεί ότι απέτυχε να αξιοποιήσει πληροφορίες για τον Νίκολας Κρουζ, τον 19χρονο ο οποίος σκότωσε 17 ανθρώπους όταν άνοιξε πυρ στο σχολείο στο Πάρκλαντ. Αρχικά αποκαλύφθηκε ότι το FBI δεν κατάφερε να ερευνήσει ένα σχόλιο στο YouTube, δημοσιευμένο από χρήστη με το όνομα του δράστη, που έλεγε «Θα γίνω επαγγελματίας στους πυροβολισμούς σε σχολείο». Παραδέχθηκε επίσης ότι απέτυχε να ενεργήσει έπειτα από την πληροφορία ότι ο Κρουζ είχε την επιθυμία να σκοτώσει ανθρώπους και ότι είχε αποκτήσει όπλο.

Από την άλλη πλευρά, επιζώντες της επίθεσης και συγγενείς των νεκρών απαιτούν να μάθουν πώς ο δολοφόνος κατάφερε να αγοράσει ημιαυτόματο όπλο, παρότι είχε ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς.

Σε συγκέντρωση που έγινε το Σάββατο, στο Φορτ Λότερντεϊλ, μαθήτρια που επέζησε από το μακελειό επιτέθηκε στον Τραμπ για την οικονομική υποστήριξη πολλών εκατομμυρίων που έλαβε στην προεκλογική καμπάνια του από το λόμπι της οπλοκατοχής.