Ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω ενός ισλαμοφοβικού παραληρήματος υποστηρικτή του, στοχοποίησε μετά τους Μεξικανούς και τους μετανάστες, και τους μουσουλμάνους. Μάλιστα στοχοποίησε σε αυτό το πλαίσιο και τον Μπαράκ Ομπάμα για τον οποίο δεν αντέκρουσε σχόλιο που ανέφερε πως ισχυριζόταν πως «είναι μουσουλμάνος και δεν είναι Αμερικάνος».

Ads

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης, στο Νιου Χαμσάιρ, για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο, και ενώ απαντούσε σε ερωτήσεις υποστηρικτών του, το λόγο πήρε ένας από τους παρευρισκόμενους. 

Ο εν λόγω άνδρας παρουσίασε ως πρόβλημα των ΗΠΑ τους μουσουλμάνους. «Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος μας είναι ένας μουσουλμάνος δεν είναι καν Αμερικανός, δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης». Ο Ντόναλντ Τραμπ, ρώτησε αν χρειάζεται αυτή η ερώτηση, ωστόσο άφησε τον άνδρα να συνεχίσει. «Διαθέτουν στρατόπεδα εκπαίδευσης, όπου θέλουν να μας σκοτώσουν. Αυτό είναι το ερώτημά μου. Πότε θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτούς;», είπε ο υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ,.

«Πρέπει να ενδιαφερθούμε για πολλά διαφορετικά θέματα. Πολλοί πολίτες το λένε, πολλοί πολίτες λένε ότι άσχημες καταστάσεις εκτυλίσσονται εκεί. Θα ενδιαφερθούμε για αυτό το θέμα και για πολλά άλλα» απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς καν να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του υποστηρικτή του για τους μουσουλμάνους και τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεν είναι μουσουλμάνος αλλά χριστιανός και γεννήθηκε στη Χαβάη.

Ads

Το γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ  που είναι υπεύθυνο για την προεκλογική του εκστρατεία, σε ένα δελτίο τύπου, υπερασπίστηκε τον υποψήφιο: «Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θέλουν να περιορίσουν το ερώτημα στον Ομπάμα. Το ευρύτερο πρόβλημα είναι ότι ο Ομπάμα διεξάγει έναν πόλεμο εναντίον των χριστιανών σε αυτήν την χώρα. Οι χριστιανοί έχουν ανάγκη από στήριξη σε αυτήν την χώρα. Η θρησκευτική τους ελευθερία απειλείται».

Οι Δημοκρατικοί κατήγγειλαν την ξενοφοβική και ισλαμοφοβική στάση του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων. Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε εξομοιώσει τους Μεξικάνους παράτυπους μετανάστες με εγκληματίες και βιαστές.

«Άραγε κανείς εξεπλάγη από αυτό που συνέβη σε μία συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ;» σχολίασε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα. «Οι άνθρωποι που διατυπώνουν τέτοιου είδους τοποθετήσεις αποτελούν τμήμα της εκλογικής βάσης του Τραμπ» προσέθεσε, καταγγέλλοντας «κυνική στρατηγική» πολλών Ρεπουμπλικανών επί αυτού του θέματος.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ που δεν διέψευσε τους ψευδείς ισχυρισμούς για τον πρόεδρο και τη ρητορική του μίσους για τους μουσουλμάνους, όλο αυτό είναι ανησυχητικό και απλά άσχημο. Αρκετά» έγραψε στο Twitter η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.