Έξι μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN. Παράλληλα, τα 3/4 των Αμερικανών δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα περισσότερα από αυτά που ακούνε από τον Λευκό Οίκο.

Ads

Ποσοστό 38% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι εγκρίνουν τους χειρισμούς του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης (SSRS) του CNN, ενώ ποσοστό 56% των συμμετεχόντων δεν εγκρίνουν τους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου. Μόλις ένας Αμερικανός πρόεδρος είχε ποσοστό αποδοχής κάτω του 50% σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων του, σύμφωνα με τα δεδομένα των σύγχρονων δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ. Ήταν ο Μπιλ Κλίντον με ποσοστό αποδοχής 44%, την ίδια χρονική περίοδο του 1993.

Περίπου οι μισοί από αυτούς που συμμετείχαν στη νέα δημοσκόπηση (47%) εκφράζουν την σοβαρή αντίθεσή τους με τους χειρισμούς του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, ενώ το 24% δηλώνει ότι σχολιάζει θετικά τον τρόπο δράσης του Αμερικανού Προέδρου.

Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων το ποσοστό αποδοχής του Τραμπ μειώθηκε από το 73% τον Φεβρουάριο, στο 59% σήμερα. Μεταξύ των λευκών που δεν έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο κι αποτέλεσαν την ισχυρή εκλογική βάση του Τραμπ, το ποσοστό αποδοχής των χειρισμών του βρίσκεται στο 35% και είναι μειωμένο κατά 12 μονάδες, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Ads

Σε υψηλά ποσοστά παραμένει και η μη αποδοχή του Τραμπ από τους Δημοκρατικούς που καταγράφεται στο 80%.

Πηγή: CNN