Ο Ντόναλντ Τράμπα απέκλεισε από την καθιερωμένη ενημέρωση του Λευκού Οίκου τους δημοσιογράφους των New York Times, του CNN, του Politico και άλλων ξένων μέσων.

Ads

Σύμφωνα με τους New York Times σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να απέχουν από το μπρίφινγκ και οι δημοσιογράφοι του Associated Press και του Time.

Νωρίτερα, από το βήμα της συγκέντρωσης της Αμερικανικής Συντηρητικής Ένωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα επίθεση στα μέσα ενημέρωσης τα οποία κατηγορεί για διάδοση «ψευδών ειδήσεων».

Όπως είπε πρόκειται για «εχθρούς του λαού». «Δεν είπα ότι γενικά τα μέσα ενημέρωσης είναι εχθροί του λαού, αλλά εκείνα τα οποία διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις, ναι, το ξαναλέω, είναι εχθροί του λαού», τόνισε.

Ads

«Δεν έχω τίποτε με τον Τύπο, εάν μου αξίζει, ας γράφουν αρνητικά κομμάτια, έχω πρόβλημα με τις ψεύτικες ειδήσεις, που στερούνται εντελώς πηγών και τεκμηρίωσης», είπε, κατηγορώντας μεγάλους ομίλους μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ πως διαστρέβλωναν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων ώστε να αποτρέψουν την εκλογή του.