Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, φέρεται να τις παρουσιάσε έναν λογαριασμό περίπου 350 δισ. ευρώ, τα οποία, όπως υποστήριξε, χρωστάει η Γερμανία στο ΝΑΤΟ.

Ads

Σύμφωνα με τους Τimes, ο Τραμπ μίλησε με ιδιαιτέρως σκληρό τόνο στη γερμανική αντιπροσωπεία, κυρίως για τις συνεισφορές στο ΝΑΤΟ που το Βερολίνο φέρεται να μην έχει καταβάλει. Μάλιστα τα γερμανικά χρέη ανέρχονται, σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, περίπου στα 350 δισ.

Η παρουσίαση του εγγράφου έγινε από τον ίδιο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Γερμανική κυβερνητική πηγή, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Τραμπ, έκανε λόγο για «εξωφρενικά πράγματα». «Έχει σαν στόχο να φοβίσει την άλλη πλευρά, αλλά η καγκελάριος αντέδρασε πολύ ήρεμα και δεν θα ανταποκριθεί στην πρόκληση αυτή», είπε μιλώντας στους Times.

Ενδεικτικό είναι πως μετά τη συνάντηση με την καγκελάριο ο Ντόναλντα Τραμπ έγραψε στο Twitter: «η Γερμανία χρωστάει τεράστια χρηματικά ποσά στο ΝΑΤΟ  και οι ΗΠΑ πρέπει να πληρωθούν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στη Γερμανία».

Ads