Με τους μετανάστες τα βάζει ξανά ο Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας ότι θα αναπτύξει στρατό στα σύνορα με το Μεξικό, αν η γειτονική χώρα δεν σταματήσει την πορεία τους προς τις ΗΠΑ. Επανέλαβε επίσης τις απειλές ότι θα σταματήσει την οικονομική βοήθεια προς τις χώρες της κεντρικής Αμερικής.

Ads

«Θα πρέπει, με τους ισχυρότερους όρους, να ζητήσω από το Μεξικό να σταματήσει αυτή την επίθεση — και αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα καλέσω τον στρατό των ΗΠΑ και ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Με μια σειρά σημερινών τουίτ, ο Τραμπ φάνηκε επίσης να συνδέει το θέμα των μεταναστών με το εμπόριο και την πρόσφατη συμφωνία με το Μεξικό για την αντικατάσταση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου (NAFTA) η οποία αναμένει την επικύρωσή της.

«Η επίθεση στη χώρα μας στα Νότια Σύνορά μας, περιλαμβανομένων των Εγκληματικών Στοιχείων και των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ που συρρέουν, είναι πολύ πιο σημαντικά για εμένα, ως Πρόεδρο, από το εμπόριο ή την USMCA. Ελπίζω πως το Μεξικό θα σταματήσει αυτή την επίθεση στα Βόρεια Σύνορά του», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην εμπορική συμφωνία που είναι γνωστή ως Συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού-Καναδά.

Ads