Ο συριακός στρατός κάλεσε σήμερα τους αντάρτες να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι, δηλώνοντας ότι εγγυάται την ασφαλή διέλευσή τους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας (SANA).

Ads

Οι δυνάμεις του στρατού της Συρίας, μαζί με τις δυνάμεις που τις υποστηρίζουν κατόρθωσαν μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις της τελευταίες εβδομάδας να ενισχύσουν τις θέσεις τους, στα ανατολικά του Χαλεπίου.

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, που υποστηρίζονται από Ιρανούς ενόπλους, έχοντας την αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας, άρχισαν την επίθεσή τους για την κατάληψη όλης της πόλης μετά την κατάρρευση της τελευταίας εκεχειρίας τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι επιθετικές ενέργειες του συριακού στρατού αλλά και των συμμάχων του στην περιοχή είχαν ως άμεση συνέπεια την καταστροφή των υποδομών υγείας, στις ανατολικές περιοχές.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και ο στρατός επιβεβαιώνουν ότι οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ μαζί με τους συμμάχους τους, στην περιοχή, προελαύνουν νοτίως του προφυγικού καταυλισμού Χανταράτ, στα βόρεια της πόλης του Χαλεπίου.

Ads