Ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο, που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία, έγινε στόχος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού έγινε στο λιμάνι της Τρίπολης
το μεσημέρι της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα διεθνή μέσα οι δυνάμεις του στρατού του Χαλιφά Χαφτάρ υποστήριξαν ότι βομβάρδισαν πλοίο της Τουρκίας που μετέφερε όπλα.

«Το τουρκικό πλοίο με τα όπλα και τα πυρομαχικά που αγκυροβόλησε σήμερα στην Τρίπολη, καταστράφηκε» ανέφεραν στα social media, οι οπαδοί του Χαφτάρ.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Al Arabiya, «τουρκικό πλοίο που μετέφερε πυρομαχικά και όπλα με προέλευση από την Τουρκία έγινε στόχος από τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στο λιμάνι της Τρίπολης».

Ads

Από την πλευρά τους, τα τουρκικά ΜΜΕ, και συγκεκριμένα το Saha Haber αναφέρει ότι «Παραστρατιωτικές ομάδες του Χάφταρ έπληξαν την πρωτεύουσα Τρίπολη με πυραύλους».

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γιασάν Σαλαμέ επιβεβαίωσε την επίθεση κατά του τουρκικού πλοίου με ρουκέτες, χωρίς να δώσει πρόσθετες πληροφορίες.

Ανταποκριτής του Reuters στην Τρίπολη, την οποία προσπαθούν να καταλάβουν οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ανέφερε πως διέκρινε πυκνούς καπνούς από το λιμάνι, ενώ πηγές ανέφεραν πως έχει χτυπηθεί και μια αποθήκη.