Ο ισχυρός τυφώνας Τσάμπα κατευθύνεται σήμερα προς την περιοχή της Οκινάουας, στο νότιο τμήμα της Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ακυρωθεί 300 και πλέον πτήσεις, ενώ οι αρχές κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Ads

Ο τυφώνας, τον οποίο συνοδεύουν θυελλώδεις άνεμοι με ριπές που φθάνουν τα 306 χιλιόμετρα την ώρα κινείται βορειοδυτικά κοντά στην Οκινάουα, επισήμανε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Η υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση στην ανώτερη κλίμακα, γεγονός που σημαίνει ότι ο τυφώνας ενδέχεται να είναι ο ισχυρότερος που απειλεί την Ιαπωνίας εδώ και δεκαετίες και θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.

image

Ads

Οι αρχές της Νάχας, της πρωτεύουσας της Οκινάουας, συνέστησαν στους 320.000 κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. Προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή τραυματισμοί.

image

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα τη νήσο Χονσού, τη μεγαλύτερη της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.
Περισσότερες από 300 πτήσεις ματαιώθηκαν και το αεροδρόμιο της Νάχας δεν λειτουργεί, σύμφωνα με το NHK.

Τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια της περιοχής της Οκινάουας δεν άνοιξαν σήμερα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.