Προβλήματα με τις πολωνικές αρχές άνοιξε ο θρυλικός μουσικός με αφορμή τη στάση του στον πόλεμο της Ουκρανίας. 

Ads

Ο 79χρονος μουσικός θρύλος από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής έχει κρατήσει συγκεκριμένη στάση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Έχει ασκήσει κριτική στη Δύση, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την αποστολή όπλων προς την Ουκρανία και για προκλήσεις απέναντι στη Ρωσία, ενώ πριν από λίγο καιρό έγραψε ανοιχτή επιστολή προς τη σύζυγο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολένα, κάνοντας λόγο για «ακραίους εθνικιστές» στην Ουκρανία που έχουν «φέρει τη χώρα σας σε ένα καταστροφικό δρόμο».

Τώρα οι απόψεις του αυτές δημιουργούν αντιδράσεις και οι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο συναυλίες του στην Πολωνία είναι στον αέρα.

Ads

Το περασμένο Σάββατο ο Guardian έγραψε ότι οι ημερομηνίες έχουν διαγραφεί από την ιστοσελίδα της Tauron Arena στην Κρακοβία, για να προσθέσει ότι ο μάνατζερ του 79χρονου πρώην ηγέτη των Pink Floyd ακύρωσε τις εμφανίσεις.

Την ίδια ώρα, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα για να κηρύξει τον Waters persona non grata.

Ο ίδιος, πάντως, με ανάρτησή του στο Facebook διέψευσε ότι οι συναυλίες έχουν ακυρωθεί. Απευθύνθηκε, επίσης, προς το δημοτικό συμβούλιο της Κρακοβίας, ενώ άφησε αιχμές και προς τον Guardian που μετέδωσε την είδηση.

Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι έχει προβεί σε δημόσιες τοποθετήσεις με στόχο να πιέσει τα εμπλεκόμενα μέρη, κυρίως τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας να εργαστούν προς μια συμφωνία ειρήνης και όχι να κλιμακώσουν την κατάσταση με τον φόβο ενός πυρηνικού πολέμου να απειλεί όλη τη ζωή στον πλανήτη.

Ο Roger Waters, παράλληλα, σημειώνει ότι οι συναυλίες του δεν έχουν ακυρωθεί, επισημαίνοντας ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για περίπτωση λογοκρισίας, την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο θα αρνηθεί στους κατοίκους τη δυνατότητα να αποφασίσουν μόνοι τους για το έργο και το μήνυμά του.