Ο πρωθυπουργός της Ινδίας σε πρόσφατη δημόσια ομιλία του, επέλεξε να βάλει για μουσική υπόκρουση το θέμα του Darth Vader, του πρωταγωνιστή «κακού» των ταινιών Star Wars.

Ads

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο στο Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Ινδίας στο Νέο Δελχί με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για τον φόρο αγαθών και υπηρεσιών. Καθώς τελείωσε η ομιλία του Ινδού πρωθυπουργού, από τα μεγάφωνα ακούστηκε το «Αυτοκρατορικό Εμβατήριο», το πασίγνωστο μουσικό θέμα του Darth Vader.

Η επιλογή αυτή αποθεώθηκε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης από δεκάδες χρήστες και πολλοί επαίνεσαν τον Μόντι, ο οποίος είναι γνωστός θαυμαστής της δημοφιλούς ανά τον κόσμο κινηματογραφικής σειράς. Αρκετοί μάλιστα συσχέτισαν την επιλογή της μουσικής με τον τερματισμό της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη αναφορά που έκανε ο Μόντι στο κινηματογραφικό κόσμο του Star Wars: Σε ομιλία του το 2014 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, ο Ινδός ηγέτης είχε πει στο συγκεντρωμένο πλήθος τη χαρακτηριστική φράση «Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σας».