Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ έδωσε χάρη σε όλους τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο συνταράζει την πολιτική ζωή της χώρας από το 2014.

Ads

Όπως ανακοίνωσε ο Γκιόργκε Ιβάνοφ αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην υπόθεση και με διάταγμά του ανακοίνωσε πως σταματά κάθε δικαστική διερεύνηση των υποκλοπών.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, σχολιάζοντας την απόφαση του Ιβάνοφ για απονομή χάριτος, έκανε λόγο για πραξικόπημα και ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου της χώρας. Οι Σοσιαλδημοκράτες θα καλέσουν τους πολίτες σε διαδήλωση ενάντια στην απόφαση του προέδρου, ο οποίος ανήκει στο κεντροδεξιό – δεξιό κόμμα VMRO-DPMNE του τέως πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

Υπενθυμίζεται πως το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και αξιωματική αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ είχε αποκαλύψει σειρά συνομιλιών οι οποίες είχαν φθάσει στα χέρια της ως προϊόν υποκλοπής, με βάση τις οποίες αποκάλυπταν, όπως τόνιζαν, τον έλεγχο που ασκεί η δεξιά κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι σε δημοσιογράφους, δικαστές και άλλους κρατικούς αξιωματούχους.

Ads