Τον… πραγματικό Τραμπ αποκαλύπτει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα μαζί τους, στο περιθώριο της Συνόδου των G20. 

Ads

Η συνάντηση Πούτιν – Τραμπ ήταν σίγουρα αυτή που περίμεναν περισσότερα τα μίντια και εκτός της πολιτικής της σημασίας έκανε το γύρο του κόσμου, για το διάλογο που οι δυο ηγέτες είχαν μπροστά στην κάμερα. 

Συγκεκριμένα ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε στον Ντόναλντ Τραμπ τους δημοσιογράφους και τον ρώτησε: «Αυτοί είναι που σε ενοχλούν;». Είναι γνωστός ο πόλεμος του Τραμπ με τα μίντια της χώρας, τα οποία κατηγορεί για τη στάση τους απέναντί του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ από την πλευρά του, απάντησε: «Ναι αυτοί είναι, έχεις δίκιο γι’ αυτό». 

Μετά τη συνάντηση ο Πούτιν, αναφερόμενος στον Τραμπ παραδέχτηκε ότι έχουν μια προσωπική σχέση που θα μπορούσε να καταλήξει στην επίτευξη του ελάχιστου επιπέδου διμερών σχέσεων που οι δυο χώρες έχουν ανάγκη. 

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ο πραγματικός Τραμπ διαφέρει από αυτόν της τηλεόρασης. Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, του έθεσε την ερώτηση σχετικά με το ζήτημα ενδεχόμενης εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, το 2016, κάτι το οποίο ο ίδιος και πάλι αρνήθηκε. 

Ads

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε τους ηγέτες των χωρών-μελών της ομάδας G20 ότι η χώρα του, δεν είχε εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Υποστήριξε μάλιστα, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.