«Θαυμάσιος» Πρόεδρος θα γινόταν ο Τζο Μπάιντεν εκτίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό New Yorker. Η δήλωση αυτή αναμένεται να εκνευρίσει τον πρώην Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος θέλει να δει στον Λευκό Οίκο την σύζυγό του, Χίλαρι. Υπενθυμίζεται ότι σε βιβλίο που εκδόθηκε πρόσφατα καταγράφεται με γλαφυρό τρόπο η κόντρα του πρώην πρώτου ζευγαριού των ΗΠΑ με το νύν πρώτο ζευγάρι αναφορικά με την διαδοχή του Ομπάμα. 

Ads

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, ο Αντιπρόεδρος «ξέρει καλά τη δουλειά, ξέρει όσα συνεπάγεται αυτή. Καταλαβαίνει πώς να ξεχωρίσει τα ζητήματα που είναι πραγματικά σημαντικά και ποια λιγότερο σημαντικά. Απολαμβάνει την πολιτική και διαθέτει γνωριμίες στο Κογκρέσο που θα τον βοηθούσαν πολύ». «Αμφότεροι ο Τζο και η Χίλαρι έχουν ήδη καταφέρει πάρα πολλά στη ζωή τους», δήλωσε ο Ομπάμα στο περιοδικό. «Το ερώτημα είναι εάν σε αυτή τη φάση της σταδιοδρομίας τους θέλουν να υπομείνουν άλλη μια εκλογική διαδικασία».

Ούτε η Κλίντον, ούτε ο Μπάιντεν έχουν προβεί μέχρι στιγμής σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το εάν σκοπεύουν να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2016. Οι δυο τους ήταν αντίπαλοι του Ομπάμα στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008.