Μεγάλη ανατροπή των προγνωστικών από τον Μπέρνι Σάντερς που κατάφερε να κερδίσει την Κλίντον στο Μίσιγκαν, να εξισορροπήσει την κούρσα και διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες τού ότι μπορεί να είναι αυτός τελικά ο υποψήφιος πλανητάρχης. 

Ads

Ο Σάντερς επικράτησε με μικρή μεν διαφορά (50% έναντι 48%), ωστόσο, κατάφερε μια ήττα σοκ στην Κλίντον που οι προβλέψεις έλεγαν ότι θα έπαιρνε την πολιτεία. Αυτό δείχνει ότι η μάχη στους δημοκρατικούς θα κρατήσει μέχρι τέλους και δεν θα είναι «περίπατος». Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε πάντως το Μισισίπι με μεγάλη διαφορά (83% έναντι 17%). 

image

image

Ads

image

Συνεχίζει με νίκες ο Τραμπ 

Στους Ρεπουμπλικανούς πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε σε Μίσιγκαν, Μισισίπι και Χαβάη ενώ στο Άινταχο νικητής είναι ο Τεντ Κρουζ.

Στο Μίσιγκαν, ο Τραμπ επικράτησε με 37% ενώ ο Τεντ Κρουζ πήρε το 25%. Τρίτος, κι από πολύ κοντά, ήταν ο Τζον Κάσιτς με 24% ενώ τελευταίος ήρθε ο Μάρκο Ρούμπιο με 9%. 

image

image

Στο Μισισίπι, η εικόνα είναι πιο πολωμένη, με τον Τραμπ να επικρατεί και εκεί, αυτή τη φορά με 47%, και τον Κρουζ να παίρνει 36%. Ο Κάσιτς πήρε 9% κι ο Ρούμπιο 5%. 

Το Άινταχο ωστόσο έδωσε τη νίκη στον Τεντ Κρουζ με 43%. Δεύτερος ήρθε ο Τραμπ με 28%, τρίτος ο Ρούμπιο με 18% και τελευταίος ο Κάσιτς με 7%.

Η τελευταία από τις πολιτείες στις οποίες επέλεγαν οι Ρεπουμπλικανοί την Τρίτη ήταν η μικρότερη Χαβάη, και τελικά και εκεί επικράτησε ο Τραμπ με 45%. Δεύτερος ήταν ο Κρουζ με 32%, τρίτος ο Ρούμπιο με 12% και τέταρτος ο Κάσιτς με 10%.