Ο Τζέιμς Μέρντοχ, διευθύνων σύμβουλος της 21th Century Fox και γιος του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ και στενού συμμάχου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, συγκαταλέγεται πλέον στις πιο διάσημες φωνές που σπεύδουν να καταδικάσουν την χλιαρή απάντηση του Αμερικανού ηγέτη στα όσα προκάλεσε η νεο-ναζιστική βία στο Σαρλότσβιλ.

Ads

Σε μνημόνιο προς όλους τους συνεργάτες του, που περιήλθε σε γνώση του περιοδικού Hollywood Reporter, ο Μέρντοχ δεσμεύεται να δωρίσει ένα εκατ. δολάρια στην οργάνωση Anti-Defamation League για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

«Αυτό που παρακολουθήσαμε την περασμένη εβδομάδα στο Σαρλότσβιλ και η αντίδραση από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών σε ό,τι έγινε αφορούν όλους μας ως Αμερικανoύς και ελεύθερους πολίτες», γράφει στο εσωτερικό του μνημόνιο ο 44χρονος Μέρντοχ.

«Αυτά τα γεγονότα μας υπενθυμίζουν γιατί η επαγρύπνηση ενάντια στο μίσος και τη μισαλλοδοξία αποτελεί μια αιώνια υποχρέωσή μας?μία αναγκαία προσήλωση στη διατήρηση του τρόπου ζωής μας και των ιδανικών μας. Η παρουσία του μίσους μέσα στην κοινωνία μας έγινε καταφανής όταν είδαμε ανθρώπους να κραδαίνουν σβάστικες στους δρόμους της Σαρλότσβιλ και έναν ρατσιστικό όχλο να επιδίδεται σε πράξεις ωμής τρομοκρατίας και βίας», τονίζει ο ίδιος.

Ads

Ο Mέρντοχ προσθέτει επίσης: «Δεν μπορώ να πιστέψω πως είμαι αναγκασμένος να γράψω αυτό: η αντίσταση στους Ναζί είναι απαραίτητη. Δεν υπάρχουν καλοί Ναζί. Ή οπαδοί της Κού Κλουξ Κλαν, ή τρομοκράτες. Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και όλοι οι άλλοι θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό και δεν κινδυνεύει κανείς και σε τίποτα πράττοντάς το».