Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση ζήτησε την Κυριακή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι συμφωνεί με το αίτημα της αντιπολίτευσης για άμεση διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ads

Οι δηλώσεις του έγιναν λίγες ώρες πριν τις νέες κινητοποιήσεις των αντιπάλων του, οι οποίοι ζητούν την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο και τη διενέργεια πρόωρων προεδρικών εκλογών.

Οι διαπραγματεύσεις του Ν. Μαδούρο με την ενιαία αντιπολίτευση Κεντροαριστεράς – Κέντρου – Κεντροδεξιάς είχαν καταρρεύσει μετά από μήνες, καθώς η ηγεσία της τον είχε κατηγορήσει ότι καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και χρησιμοποιεί τις συνομιλίες για να κερδίζει χρόνο.

«Εκλογές – ναι, θέλω εκλογές τώρα», ανέφερε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, αναφερόμενος στις εκλογές για δημάρχους και κυβερνήτες περιφερειών της χώρας.

Ads

«Αυτό το λέω ως επικεφαλής του κράτους και επικεφαλής της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Οι εκλογές για τους περιφερειακούς κυβερνήτες ήταν προγραμματισμένες για τον Δεκέμβριο του 2016, ωστόσο δεν διοργανώθηκαν με ευθύνη της κυβέρνησης Μαδούρο, η οποία επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα.