Τη διακοπή της δημοσίευσης στο Διαδίκτυο του καταλόγου των επισκεπτών του Λευκού Οίκου που είχε ξεκινήσει επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας και εχεμύθειας.

Ads

Επί προεδρίας του Ομπάμα, ο κατάλογος των προσώπων που επισκέπτονταν τον Λευκό Οίκο, μη εξαιρουμένων αιρετών, αξιωματούχων, ιερωμένων, πρεσβευτών και ξένων ηγετών, ήταν διαθέσιμος στο Διαδίκτυο μέσω μιας φόρμας αναζήτησης. 

Γινόντουσαν εξαιρέσεις για προσωπικές επισκέψεις σε μελή της οικογένειας Ομπάμα ή για λόγους ασφαλείας. Η βάση δεδομένων πάντως σταμάτησε να λειτουργεί όταν εξελέγη ο Τραμπ και χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι αυτά τα δεδομένα δεν θα διατίθενται πλέον στο διαδίκτυο γιατί εγείρουν ζητήματα «ασφάλειας και εμπιστευτικότητας». 

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είχε προχωρήσει στην δημοσιοποίηση του καταλόγου επισκέψεων μετά την προσφυγή οργάνωσης στη δικαιοσύνη. Η οργάνωση ζητούσε τα δεδομένα αυτά να δημοσιεύονται για την προώθηση της διαφάνειας στη δημόσια ζωή. Ο Λευκός Οίκος προχώρησε οικειοθελώς στη δημοσιοποίηση του καταλόγου. 

Ads