To FBI είχε λάβει προειδοποιήσεις πέρσι για ένα «δυσοίωνο» σχόλιο που είχε γράψει στο διαδίκτυο ο 19χρονος δράστης του μακελειού στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας της Φλόριντα. Ωστόσο, δεν κατέφερε να τον εντοπίσει. 

Ads

Την παραδοχή αυτή έκανε ένας πράκτορας του FBI. Συγκεκριμένα ένας χρήστης με το όνομα «Νίκολας Κρουζ» έγραψε ένα ανησυχητικό σχόλιο κάτω από ένα βίντεο στο You Tube, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εξαπολύσει επίθεση σε σχολείο. 

Ο άνδρας που είχε αναρτήσει το βίντεο, ο Μπεν Μπινάιτ από το Μισισίπι, θορυβήθηκε και επικοινώνησε με το FBI για να καταγγείλει το γεγονός.

image

Ads

«Δεν υπήρχε καμία άλλη πληροφορία εκτός από αυτό το μήνυμα που να υποδεικνύει την τοποθεσία ή την πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου που έκανε το σχόλιο», εξήγησε ο ειδικός πράκτορας του FBI Ρόμπερτ Λάσκι μιλώντας σε δημοσιογράφους. Οι ερευνητές της υπηρεσίας δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Το FBI έχει ξεκινήσει μια εκτεταμένη έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την πληροφορία και να διαπιστώσει αν έγιναν λάθη, είπε στο πρακτορείο Reuters ένας ομοσπονδιακός αξιωματούχος.

Μέλος σε πολιτοφυλακή λευκών εθνικιστών ο Κρουζ

Επιπλέον ο Κρουζ συμμετείχε στις δραστηριότητες μιας πολιτοφυλακής λευκών εθνικιστών στη Φλόριντα, όπως αποκάλυψε ο αρχηγός της σήμερα. «Είχε κάποια ανάμιξη με τον πυρήνα της Republic of Florida του Κλιαργουότερ, κάποια στιγμή» είπε ο Τζόρνταν Τζέρεμπ, μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters.