Ο Τσελίνο Βιγιανουέβα Χαραμίγιο ή Δον Τσελίνο όπως είναι γνωστός, από τη Χιλή είναι μάλλον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Είναι 121 ετών και γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1896. Τουλάχιστον αυτό γράφει η ταυτότητά του, καθώς πιστοποιητικό γέννησης δεν υπάρχει, κάηκε σε πυρκαγιά που κατέκαψε το σπίτι του το 1995.

Ads

Όταν η Μάρτα Ραμίρεζ στη Χιλή συμφώνησε, σε ηλικία 63 ετών, να πάρει στο σπίτι της έναν άπορο υπερήλικα χωρίς συγγενείς, το σπίτι του οποίου είχε καεί, δεν θεωρούσε ότι θα ήταν μια δέσμευση που θα διαρκούσε για πολύ καιρό ακόμα. «Ήταν 99, δεν πίστευα ότι θα ζούσε για πολύ καιρό ακόμα» θυμάται η Ραμίρεζ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Guardian.

Ο Χαραμίγιο γεννήθηκε στην πόλη του Ρίο Μπουένο, κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας Βαλντίβια, εργάστηκε για 30 χρόνια ως αγρότης και στα 80 του μετακόμισε σε ένα κοντινό παραθαλάσσιο χωριό, νοικιάζοντας μια καλύβα. Τα παιδιά του χωριού πάντα τον θυμούνταν ως μια περίεργη φιγούρα- μικρόσωμος, με ένα σακί στους ώμους. Καλλιεργούσε λαχανικά και πουλούσε αυτά που του περίσσευαν στα τοπικά μαγαζιά.

image

Μετά την πυρκαγιά που έκαψε το σπίτι του, ζει με την Ραμίρεζ. Ο Δον Τσελίνο πλέον είναι τυφλός και κωφός και δυσκολεύεται ιδιαίτερα να κινηθεί. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι λέει, αν και η οικογένεια που τον φιλοξενεί μπορεί.

Ads

Σημειώνεται, πως δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν έκανε παιδιά και δεν έχει καθόλου συγγενείς εν ζωή.

image