Ο τυφώνας Χάτο σαρώνει με ανέμους ταχύτητας 165 χιλιομέτρων την ώρα, το Χονγκ Κονγκ και είναι φονικός και καταστροφικός. Ήδη έχει αφήσει πίσω του τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ενώ παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του. 

Ads

Σπίτια, φορτηγά ακόμη και αεροπλάνα παρασύρθηκαν από τον τυφώνα, όπως δείχνουν ερασιτεχνικά βίντεο. Σε μια περίπτωση φορτηγό ανατράπηκε και καταπλάκωσε τον οδηγό. 

Πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα της τελευταίας πενταετίας, συνοδεύεται από πλημμύρες που παρομοιάζονται με τσουνάμι, καθώς δεν οφείλονται μόνο στην βροχή αλλά και στα τεράστια κύματα από τη θάλασσα.

Σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις είναι κλειστά, ενώ έχουν ακυρωθεί όλα τα δρομολόγια των πλοίων και εκατοντάδες πτήσεις στο Χονγκ Κονγκ αλλά και στις ακτές της νότιας Κίνας, όπου ο τυφώνας, ο 13ος φέτος, έφθασε το μεσημέρι πλήττοντας την επαρχία Γκουανγκντόνγκ με θύελλα που είχε ταχύτητα 45 μέτρων το δευτερόλεπτο.

Ο Χάτο θα κινηθεί δυτικά και θα περιορισθεί σε τροπική καταιγίδα στην αυτόνομη περιφέρεια Γκουανγκσί Τσουάνγκ σήμερα το βράδυ, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας.

image

image

image

image