Η τουρκική εφημερίδα «Cumhuriyet» αναφέρει πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προωθεί τη δημιουργία ενός παράλληλου στρατού, με πιστούς οπαδούς του. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε ενέργεια από το στράτευμα, αντίστοιχη με αυτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο στρατός του Ερντογάν θα φέρει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να επέμβει. Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του από την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Ως επικεφαλής αυτής της παραστρατιωτικής δύναμης έχει τοποθετηθεί ο Οσχάν Ουζούνερ, άνθρωπος της οικογένειάς του.

Όπως γράφει η «Cumhuriyet» το σύνθημα για την επέμβαση θα δίνεται μέσω της γνωστής υπηρεσίας μηνυμάτων «what’s app». Επίσημα η παραστρατιωτική δύναμη του Ερντογάν θα καλείται σε ειρηνικές διαδηλώσεις ενάντια σε ενδεχόμενους πραξικοπηματίες. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι εν λόγω υποστηρικτές του θα διαθέτουν στρατιωτικό εξοπλισμό, όπλα, drones ακόμη και ασυρμάτους για ενδεχόμενο διακοπής των επικοινωνιών.

Ο βουλευτής Μπαρίς Γιαρκαντάς του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, φέρνοντας το δημοσίευμα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, έκανε λόγο για «εγκληματική οργάνωση», ενώ κάλεσε τις δικαστικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνα.

Ads