Αποφασισμένος να κάνει προεκλογική συγκέντρωση σε ευρωπαϊκή πόλη, παρότι ήδη το έχουν αποκλείσει κάποιες χώρες, εμφανίστηκε ο Ερντογάν.

Ads

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι αυτό θα γίνει τον επόμενο μήνα, ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, αν και δεν διευκρίνισε σε ποια χώρα θα μιλήσει.

«Τον Μάιο, θα κάνουμε την πρώτη μας συνάντηση σε κλειστό γήπεδο σε ευρωπαϊκή χώρα. Όλες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters, σε ομιλία στα μέλη του κόμματός του.

Πριν από το δημοψήφισμα της Τουρκίας, υπουργοί του Ερντογάν είχαν πάει σε χώρες με μεγάλες τουρκικές κοινότητες- όπως η Ολλανδία και η Γερμανία- για συγκεντρώσεις, αλλά οι τοπικές αρχές του το είχαν απαγορεύσει για λόγους ασφαλείας.

Ads

Ήδη, η Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στον Ερντογάν να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις τουρκικές κοινότητες της Ευρώπης. Το Βερολίνο επίσης έκανε γνωστό ότι δεν θα επιτρέψει σε ξένους πολιτικούς να κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις επί γερμανικού εδάφους.