Μπορεί να κατήγγειλε «κατάφορες παραβιάσεις» στις δημοτικές εκλογές, ξέροντας ότι χάνει την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, όμως το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε τελικά να… αποδεχθεί τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν μετά τη νέα καταμέτρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, όποιος κι αν είναι ο νικητής.

Ads

«Θα σεβαστούμε τα τελικά αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση, είτε είναι υπέρ μας είτε είναι εναντίον μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα του Ερντογάν ζήτησε και πέτυχε να γίνει νέα καταμέτρηση των ψήφων σε πολλές περιφέρειες των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Τουρκίας. 

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή, η αντιπολίτευση κέρδισε την Άγκυρα από το AKP και προηγήθηκε με μικρή διαφορά ψήφων στην Κωνσταντινούπολη. Στην Κωνσταντινούπολη, η διαφορά μειώνεται, με την αντιπολίτευση να δηλώνει ότι διατηρεί ένα προβάδισμα σχεδόν 18.000 ψήφων μετά τη νέα καταμέτρηση περίπου του 50% των εκλογικών τμημάτων, έναντι 25.000 πριν από την καταμέτρηση

Ads