Στην πρόβλεψή του ότι το 2013 θα έρθει η «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» εμμένει ο Νουριέλ Ρουμπινί, καθώς, όπως λέει, οι οικονομίες ανά τον κόσμο επιβραδύνονται, το γεωπολιτικό ρίσκο αυξάνεται και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη εντείνεται.

Ads

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο γνωστός οικονομολόγος, γνωστός για τις …καταστροφολογικές του προβλέψεις που πάντως είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2008, επισημαίνει πέντε παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία.

Οι παράγοντες αυτοί είναι η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, το γεγονός ότι οι αυξανόμενοι φόροι και οι περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ μπορεί να ωθήσουν τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε ύφεση, η «ανώμαλη προσγείωση» της κινεζικής οικονομίας, η περαιτέρω επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών και μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν.

«Το 2013 θα είναι η χρονιά που το τενεκεδάκι θα έχει γίνει πολύ βαρύ για να το κλωτσήσεις…τότε είναι όταν θα έχουμε την τέλεια παγκόσμια καταιγίδα», δήλωσε ο Ρουμπινί στο Reuters.

Ads