Ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε την ευθύνη… για το tweet στον προεδρικό λογαριασμό αναφορικά με την αποπομπή του Μάικλ Φλιν.  

Ads

Σε συνέντευξή του, ο Τζον Ντάουν είπε πως το tweet ήταν «δικό του λάθος» και πως εκείνος το συνέταξε, προσθέτοντας «είμαι άσχετος με το twitter. Δεν είχα σκοπό να δημιουργήσω ειδήσεις». 

Πρόκειται για το tweet που έκανε, χθες, ο Τραμπ και στο οποίο ανέφερε: «Αναγκάστηκα να αποπέμψω τον στρατηγό Φλιν διότι είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI. Ομολόγησε την ενοχή του για τα ψεύδη αυτά. Είναι θλιβερό, διότι οι πράξεις του κατά την περίοδο μετάβασης ήσαν νόμιμες. Δεν είχε τίποτε να κρύψει!».

Το tweet αυτό, εν πολλοίς, «μεταφράστηκε» ως παραδοχή του Τραμπ ότι γνώριζε ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του είχε πει ψέματα στο FBI. 

Ads

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο, διότι κατά το χρονικό σημείο της αποχώρησης του Μάικλ Φλιν, ο Λευκός Οίκος είχε αναφερθεί μόνο στο γεγονός ότι ο Φλιν είχε πει ψέματα στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι στον Φλιν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ψευδή κατάθεση στο FBI στην υπόθεση για τη ρωσική ανάμειξη στην αμερικανική εκλογική διαδικασία. Ο Φλιν έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές και σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, φέρεται έτοιμος να καταθέσει και εναντίον του Τραμπ. 

Σε σημερινό του tweet, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υποστήριξε επιπλέον ότι ουδέποτε ζήτησε από τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ να σταματήσει την έρευνα σε βάρος του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν. «Δεν ζήτησα ποτέ από τον Κόμεϊ να σταματήσει να ερευνά τον Φλιν. Άλλη μια Πλαστή Είδηση [Fake News] που καλύπτει άλλο ένα ψέμα του Κόμεϊ!» έγραψε ο Τραμπ.