Τουλάχιστον δώδεκα άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η συριακή πολεμική αεροπορία στη Παλμύρα, πόλη της κεντρικής Συρίας που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Ads

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είκοσι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν επίσης και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της συριακής πολεμικής αεροπορίας.

Οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ έχουν ενισχύσει εδώ και μια εβδομάδα τις επιθέσεις στην περιοχή της Παλμύρας, η οποία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την αρχαία πόλη της μέσα στη συριακή έρημο.

Οι συριακές δυνάμεις επιδιώκουν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που πήραν τον έλεγχο της πόλης στις 21 Μαΐου προχωρώντας στη συνέχεια σε εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες και σε μεγάλες καταστροφές των αρχαιολογικών θησαυρών της που περιλαμβάνονται στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

Ads

Μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας, 50 τζιχαντιστές και 21 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς του συριακού στρατού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη χώρα αυτή που ξεκληρίζεται από τον πόλεμο εδώ και τεσσεράμισι χρόνια.

Η κλιμάκωση των μαχών πλήττει σκληρά τους άμαχους. Γιατρός ο οποίος εργάζεται σε πρόχειρο νοσοκομείο επί του πεδίου μίλησε για έλλειψη προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού, με συνέπεια πολλοί τραυματίες να υποκύπτουν στα τραύματά τους εξαιτίας των ελλείψεων.

Άλλοι, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί σε πόλεις που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, όπως η «πρωτεύουσά» του, Ράκα, στη βόρεια Συρία, αποτέλεσαν επίσης στόχο των αεροπορικών επιδρομών.