Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά την ολοκλήλωση των εργασιών του G20 τόνισε πως «θέλουμε να κριθούμε για όσα θα κάνουμε, όχι για όσα λέμε».

Ads

«Είμαστε τερήφανοι για τα αποτελέσματα που πετύχαμε, αλλά είναι μόνον η αρχή», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω μας τον άνθρακα, με τη λήξη των χρηματοδοτήσεων των κέντρων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα εντός του 2021» ανέφερε.

Ο Μάριο Ντράγκι ευχήθηκε, επίσης, «η διάσκεψη της Γλασκώβης για το κλίμα που ξεκινά σήμερα, να εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Ήταν ένα εξαιρετικό G20»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, χαρακτήρισε τη διοργάνωση της διάσκεψης του G20, «μια απόλυτη, εξαιρετική επιτυχία».

Ads

«Τα τελευταία χρόνια οι χώρες του G20 δεν εργάζονταν σε τόσο στενή επαφή. Τώρα, όμως, άλλαξε κάτι. Και αναφέρομαι σε θέματα όπως είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού, των ανισοτήτων, οι νέες προκλήσεις», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ντράγκι πρόσθεσε ότι τα σημερινά αποτελέσματα είναι συνέπεια προσπαθειών που διήρκεσαν έναν ολόκληρο χρόνο, και οδήγησαν στην έγκριση της κατώτατης διεθνούς φορολόγησης, στην αύξηση της διάθεσης εμβολίων κατά της covid 19 για τις φτωχότερες χώρες, στην στενότερη επαφή της χρηματοοικονομικής πραγματικότητας με τις ανάγκες του τομέα της υγείας.

«Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, θέλω να τονίσω ότι είναι η πρώτη φορά που δεσμευόμαστε να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, στον ενάμιση βαθμό, με την ανάληψη συγκεκριμένων και βραχυπρόθεσμων πρωτοβουλιών» υπογράμμισε, επίσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός.