Έχει έρθει η ώρα οι Αμερικανοί να ενωθούν ως ένας λαός και να αναχαιτίσουν τους διχαστικούς ανέμους, δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας ενώπιον των ψηφοφόρων του, στην επινίκια ομιλία και πρώτη εμφάνιση του μετά τα αποτελέσματα.

Ads

Δεσμεύθηκε ότι θα είναι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς. Επεσήμανε απευθυνόμενος σε όσους δεν τον υποστήριξαν ότι τους τείνει το χέρι για να τον καθοδηγήσουν, να συνεργαστούν μαζί του και να ενώσουν τις ΗΠΑ. Ανυπομονώ να αναλάβω τα καθήκοντά μου. Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε για τον Αμερικανικό λαό. Αγαπάω πολύ αυτή τη χώρα, επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί για τη νίκη του και εκείνος από την πλευρά του τη συνεχάρη για τη σκληρή μάχη που έδωσε.

«Μόλις έλαβα ένα τηλεφώνημα από την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Μας συνεχάρη», δήλωσε ο Τραμπ, ο οποίος πρόσθεσε ότι με τη σειρά του έδωσε συγχαρητήρια στην αντίπαλό του για τη σκληρή μάχη που έδωσε. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών εργάστηκε πολύ σκληρά και για μακρό χρονικό διάστημα και η Αμερική της οφείλει μεγάλη ευγνωμοσύνη για τις υπηρεσίες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Απόλυτη ανατροπή: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ads
• Ποιοι έδωσαν τη νίκη στον Ντόναλντ Τραμπ

• Οι πρώτες αντιδράσεις της Γερμανίας για Τραμπ: Τεράστιο σοκ

• Το προβάδισμα Τραμπ τρομάζει τις αγορές – «Τρέμει» το δολάριο

• Εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ

• ΗΠΑ: Που στήθηκαν οι κάλπες – Από δημόσια πλυντήρια μέχρι αίθουσες μπιλιάρδου [ΦΩΤΟ]

• Δύο νεκροί από πυρά κοντά σε εκλογικό τμήμα στην Καλιφόρνια

• Εκλογές ΗΠΑ: Το site της Yπηρεσίας Mετανάστευσης του Καναδά κράσαρε

• Οι ψηφοφόροι στην Καλιφόρνια ψήφισαν Χίλαρι και…. νομιμοποίηση της μαριχουάνας

Επίσης, χαρακτήρισε την προεκλογική του εκστρατεία κίνημα, η δουλειά στο οποίο ξεκινά μόλις τώρα που τελείωσε η προεκλογική εκστρατεία, και υπογράμμισε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του στις επιχειρήσεις για να βοηθήσει τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, οι ξεχασμένοι άνδρες και γυναίκες των ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι, ενώ πρόσθεσε ότι θα ανοικοδομήσει τα κέντρα των πόλεων, τους αυτοκινητόδρομους και τις υποδομές. Με αυτόν τον τρόπο ο Τραμπ εκτιμά ότι θα δοθεί δουλειά στους ανθρώπους.

Επιτέλους θα φροντίσουμε τους βετεράνους μας, τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει ένα σχέδιο εθνικής ανάπτυξης και ανανέωσης, καθώς διαθέτει, όπως είπε, ένα πολύ καλό οικονομικό πλάνο, ώστε να διπλασιάσει την ανάπτυξη της χώρας και να ενισχύσει την οικονομία της.

Η Αμερική δεν θα συμβιβάζεται πλέον με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο, τόνισε, εξηγώντας ότι οι ΗΠΑ θα τα πηγαίνουν καλά με τις χώρες που επιθυμούν να τα πηγαίνουν καλά με αυτές. Θα αντιμετωπίσουμε δίκαια τους πάντες, είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα και προσθέτοντας ότι θα επιζητήσει να βρεθεί κοινός τόπος και όχι εχθρότητα.

Καταλήγοντας, ο Τραμπ είπε ότι ανυπομονεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και τόνισε ότι για να μείνει στην Ιστορία θα πρέπει να κάνει πραγματικά καλή δουλειά. Επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι έπειτα από 2,3,4 ή 8 χρόνια οι υποστηρικτές του θα είναι περήφανοι γι’ αυτόν.

Παρόλα αυτά στην επινίκια ομιλία του ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε καθόλου στο διαβόητο τείχος που θέλει να ανεγείρει στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.