Ολική επαναφορά για τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος σε ομιλία του στην Αϊόβα δεσμεύτηκε ότι αν περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να απελάσει εκατοντάδες χιλιάδες «λαθρομετανάστες κακοποιούς». 

Ads

«Την πρώτη ημέρα, θα αρχίσω αμέσως τις απελάσεις των λαθρομεταναστών κακοποιών από αυτή τη χώρα, κυρίως των εκατοντάδων χιλιάδων που απελευθερώθηκαν επί των ημερών της κυβέρνησης Ομπάμα – Κλίντον» είναι η ακριβής δήλωση του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ. 

Παράλληλα, επανέλαβε τη υπόσχεσή του για την οικοδόμηση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ενός συστήματος απέλασης όσων μένουν στη χώρα, μετά τη λήξη της βίζας τους. 

«Αν δεν ελέγχουμε τις ημερομηνίες λήξης των θεωρήσεων εισόδου, τα σύνορά μας θα μένουν ανοιχτά – είναι τόσο απλό» είπε. «Η ψήφος υπέρ του Τραμπ είναι μια ψήφος υπέρ του κράτους του νόμου, η ψήφος υπέρ της Κλίντον είναι μια ψήφος υπέρ των ανοιχτών συνόρων» πρόσθεσε. 

Ads

Στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι αυτός είναι που θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αφροαμερικανοί καθώς – σύμφωνα με τον ίδιο – γι’ αυτά ευθύνονται οι «λαθρομετανάστες». 

«Κάθε φορά που ένας μαύρος πολίτης, ή οποιοσδήποτε πολίτης, χάνει τη δουλειά του εξαιτίας ενός παράνομου μετανάστη, τα δικαιώματα αυτού του Αμερικανού πολίτη παραβιάζονται» δήλωσε προσθέτοντας ότι «μόνο μια νέα οικονομική πολιτική και μια αλλαγή κυβέρνησης θα επιτρέψει να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αφροαμερικανοί».