Πάνω από 140 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν από τον συνωστισμό και τα ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων για το Χάλογουιν σε μια κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας Σεούλ. Ο απολογισμός των θυμάτων της πρωτοφανούς τραγωδίας ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς πολλοί τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Ads

Η τραγωδία συνέβη περίπου στις 22:20 το βράδυ του Σαββάτου, τοπική ώρα, καθώς ένα τεράστιο πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους της περιοχής Ιταεγούν, μια κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας για τους εορτασμούς του Χάλογουιν.

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Yonhap δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να κείτονται σε έναν δρόμο, με διασώστες να τους βοηθούν. Πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλούς ανθρώπους να δέχονται πρώτες βοήθειες από υπαλλήλους διάσωσης και ιδιώτες πολίτες στο σημείο. Σε ένα βίντεο φαίνονται πολλά πτώματα καλυμμένα με σεντόνια ή κουβέρτες.

Η Erin O’Toole, από τον Καναδά, καθηγήτρια αγγλικών που βρίσκεται στην Κορέα εδώ και 10 χρόνια, δήλωσε ότι η περιοχή είχε γίνει δημοφιλής τα τελευταία 10 χρόνια για τους εορτασμούς του Χάλογουιν. Είχε προειδοποιήσει τους φίλους της να έρθουν στην Itaewon το αργότερο μέχρι τις 4 μ.μ. για το φόβο του συνωστισμού.

Ads

«Ήξερα ότι απόψε θα ήταν τρελό, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο άσχημα», είπε κλαίγοντας.

Η κυβέρνηση εξέπεμψε  συναγερμό έκτακτης ανάγκης σε όλη την πόλη, με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα.