Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν ανήκει σε όλους τους πολίτες του, αναφερόμενος στον αραβικό πληθυσμό της χώρας, γράφει ο Guardian.

Ads

Απαντώντας σε σχόλιο στο Instagram, δήλωσε ότι όλοι οι πολίτες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των Αράβων, έχουν ίσα δικαιώματα. Στη συνέχεια όμως αναφέρθηκε σε έναν έντονα αμφιλεγόμενο νόμο, ο οποίος επικυρώθηκε πέρσι από την ισραηλινή βουλή και ανακηρύσσει το Ισραήλ το έθνος-κράτος του εβραϊκού λαού.

«Το Ισραήλ δεν είναι ένα κράτος για όλους τους πολίτες του» έγραψε σε απάντηση του Ισραηλινού ηθοποιού, Ροτέμ Σελά. «Σύμφωνα με τον νόμο περί εθνικότητας που ψηφίσαμε, το Ισραήλ είναι το έθνος-κράτος των Εβραίων – και μόνο αυτών», τόνισε ο Νετανιάχου.

«Όπως έγραψες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους Αραβες πολίτες του Ισραήλ. Εχουν ίσα δικαιώματα με όλους και η κυβέρνηση του Λικούντ έχει επενδύσει περισσότερα στην αραβική κοινότητα από οποιαδήποτε άλλη», πρόσθεσε.

Ads

Ο Νετανιάχου έχει κατηγορηθεί ότι «δαιμονοποιεί» τους Αραβες πολίτες του Ισραήλ, οι οποίοι απαρτίζουν το 17% του πληθυσμού, προσπαθώντας έτσι να ενισχύσει την προσέλευση δεξιών ψηφοφόρων στις επερχόμενες εκλογές της 9ης Απριλίου, σημειώνει το άρθρο του Guardian.