Μία ακόμη σειρά συνομιλιών θα έχει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, με τους ηγέτες των χωρών και των θεσμών της ΕΕ, αναζητώντας λύση στο αδιέξοδο του Brexit.

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times θα συναντήσει, ανάμεσα σε άλλους, τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Η Μέι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει περαιτέρω εγγυήσεις ότι το λεγόμενο backstop, ο μηχανισμός ασφαλείας που έχει συμφωνηθεί για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να υπάρξουν «σκληρά» σύνορα μεταξύ του
Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, θα έχει συγκεκριμένη, περιορισμένη χρονική διάρκεια, κατά το δημοσίευμα.

Στο μεταξύ,  ο επικεφαλής της διπλωματίας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ, δήλωσε πως εκτιμά ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα βρει τρόπο να επιτύχει την έγκριση της συμφωνίας που έκλεισε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Ads

Υπενθυμίζεται πως η Μέι ανέβαλε τον Δεκέμβριο τη σχεδιαζόμενη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για τη συμφωνία, καθώς παραδέχθηκε πως όδευε σε συντριπτική ήττα. Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο αναμένεται να γίνει την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 14η Ιανουαρίου.