Οι κάτοικοι του Σεντ Λούις κατεβαίνουν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οργισμένοι από τη συνεχιζόμενη χρήση της θανάσιμης δύναμης της αστυνομίας μετά τον πυροβολισμό του 18χρονου Μανσούρ Μπολ-Μπέι από αξιωματικό της αστυνομίας.

Ads

Το περιστατικό έρχεται 10 ημέρες μετά από τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Φέργκιουσον, που σηματοδοτούν την επέτειο ενός έτους από τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν από την αστυνομία.

Ο διευθυντής της αστυνομίας του Σεντ Λούις Σαμ Ντότσον είπε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε, όταν αστυνομικοί, που είχαν ένταλμα έρευνας σε μια γειτονιά με υψηλό δείκτη εγκληματικότητας, είδαν δύο νεαρούς μαύρους να βγαίνουν τρέχοντας από το σπίτι που ήταν ο στόχος τους.

image

Ads

«Οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ύποπτους σε ένα στενό πίσω από το σπίτι, και όταν ένας απ’ αυτούς απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο πυροβολήθηκε τέσσερις περίπου φορές», είπε ο Ντότσον. Και συμπλήρωσε ότι «οι αστυνομικοί είναι έξω για να κάνουν την δουλειά τους. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη της κοινότητας».

image

Παρά την εξήγηση της αστυνομίας, δεκάδες οργισμένοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω στο σημείο που έγινε ο φόνος και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην αστυνομική βία, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Αστυνομικοί καταστολής, με θωρακισμένο αυτοκίνητο διέταξαν τον κόσμο να διαλυθεί, ενώ μερικά άτομα προσήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με αναφορά της εφημερίδας στο Σεντ Λούις Post-Dispatch.

Ο Ντότσον είπε σε δημοσιογράφους ότι το όπλο, με το οποίο ο ύποπτος σημάδεψε τους αστυνομικούς, βρέθηκε ότι ήταν κλεμμένο και ότι αξιωματικοί της αστυνομίας βρήκαν κοκαΐνη στο χώρο.