Με νέα επίθεση εναντίον των ΜΜΕ «διάνθισε» την συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών.

Ads

Όταν άρχισαν οι ερωτήσεις για τις εξελίξεις στην υπόθεση της φερόμενης ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Τραμπ άρχισε να εκνευρίζεται και απάντησε με την γνωστή του «αβρότητα» στον ανταποκριτή του CNN Τζιμ Ακόστα: «Το CNN θα πρέπει να ντρέπεται που σε έχει εργαζόμενο. Είσαι ένας αγενής, απαίσιος άνθρωπος» του είπε, ενώ ένας υπάλληλος του Λευκού Οίκου άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του Ακόστα. Λίγο νωρίτερα ο δημοσιογράφος αντέκρουσε τον χαρακτηρισμό του Τραμπ για το προσφυγικό καραβάνι από την Κεντρική Αμερική ως «εισβολή».

Η δημοσιογράφος Γιαμίσε Αλκιντορ του PBS NewsHour που τον ρώτησε για τους λευκούς εθνικιστές που ενθαρρύνονται από τον Τραμπ που χαρακτηρίζει τον εαυτό του έναν «εθνικιστή», ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δήλωσε προσβεβλημένος.

«Αυτό είναι μια ρατσιστική ερώτηση», της απάντησε.

Παράλληλα χλεύασε Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους που κράτησαν απόσταση από τον ίδιο κατά την προεκλογική εκστρατεία λόγω των ανησυχιών τους ότι τα διχαστικά μηνύματα του Τραμπ για την μετανάστευση θα απομακρύνουν ψηφοφόρους.

Ads

Δεν παρέλειψε δε να επαινέσει μια ακόμη φορά τον εαυτό του. «Πιστεύω ότι είμαι ένας ηγέτης υψηλού ήθους και αγαπώ τη χώρα μου»