Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ένα αγοράκι, που ισχυρίζεται ότι είναι γιος Αμερικανού στρατιώτη, να απειλεί τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ads

Το παιδί που μιλάει άπταιστα αγγλικά, με αμερικάνικη προφορά, λέει πως ονομάζεται Γιουσέφ και ότι είναι 10 ετών. «Ο πατέρας μου είναι Αμερικανός στρατιώτης που πολεμούσε τους μουτζαχεντίν στο Ιράκ», αναφέρει.

Ισχυρίζεται πως μαζί με τη μητέρα του πήγαν στη Συρία πριν από δύο χρόνια και εντάχθηκαν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, φεύγοντας από τη «χώρα των απίστων», όπως αποκαλεί την Αμερική. 

Στις εικόνες διακρίνεται να εκπαιδεύεται στη σκοποβολή από μαχητές του ISIS και να εξαπολύει απειλές για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα κατά των Αμερικανών, στοχοποιώντας και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα αμερικανικά μίντια. 

Ads

«Το μήνυμά μου στον Τραμπ, τη μαριονέτα των Εβραίων, ο Αλλάχ μας υποσχέθηκε τη νίκη και σου υποσχέθηκε την ήττα. Αυτή η μάχη δεν θα τελειώσει στη Ράκα ή τη Μοσούλη, θα τελειώσει στα δικά σας εδάφη. Με το θέλημα του Αλλάχ, θα νικήσουμε, γι’ αυτό η προετοιμασία για τη μάχη μόλις ξεκίνησε», ακούγεται να λέει το παιδί.