Τον Said al-Shehri, ο οποίος αναφέρεται ως το νούμερο δύο στην ιεραρχία της al-Qaeda, φέρονται να σκότωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης.

Ads

 
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, εκτός από τον Said al-Shehri, κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα ανατολικά της χώρας, στην επαρχία Hadramawt, σκοτώθηκαν ακόμα έξι μαχητές.
 
«Ο Σαουδάραβας τρομοκράτης Said al-Shehri, δεύτερος στην ιεραρχία της al-Qaeda, σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή Hadramawt», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ γινεται λόγος και για «ισχυρό πλήγμα στην τρομοκρατία». Ο Shehri, που σύμφωνα με το Al Arabiya είχε κρατηθεί για ένα διάστημα στις φυλακές στο Γκουαντάναμο, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2011 είχε καταφέρει να διασωθεί από σφοδρούς βομβαρδισμούς από μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη.   
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Said al-Shehri ενδέχεται να σκοτώθηκε και από επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο η επίσημη εκδοχή αναφέρει πως σκοτώθηκε σε στρατιωτική επιχείρηση των δυνάμεων της Υεμένης. 
 
Σημειώνεται πως το παρακλάδι της al-Qaeda στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), στο οποίο ανήκε ο Said al-Shehri, αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ, ως  το «πλέον επικίνδυνο».
 
Η AQAP δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2009 με τη συγχώνευση του σαουδαραβικού και του υεμενίτικου παρακλαδιού της al-Qaeda. Επικεφαλής της είναι ο Νάσερ αλ-Ουαχίσι από την Υεμένη.